Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Ανέργων πραγματοποίησε παρέμβαση στον Σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά, για τη δράση Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων και Μαθητών στις Αστικές Συγκοινωνίες.

Εχθές η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Ανέργων πραγματοποίησε παρέμβαση στον Σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά, για τη δράση Δωρεάν Μετακίνηση Ανέργων και Μαθητών στις Αστικές Συγκοινωνίες.
Σημαντική ήταν η συμμετοχή των μελών της Πρωτοβουλίας, που διένειμαν τα φυλλάδια για τη δράση στους διερχόμενους, επιβάτες του ηλεκτρικού αλλά και των λεωφορειακών γραμμών στην παραλία μπροστά από το Σταθμό. Ταυτόχρονα η ντουντούκα και η μικροφωνική προπαγάνδιζαν τη δράση και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική, όπως και τις προηγούμενες μέρες μέσα στα λεωφορεία της γραμμής 843 (Πειραιάς-Πέραμα), που έχει επιλεγεί ως κεντρική Γραμμή Αλληλεγγύης  για την δυναμική υλοποίηση της δράσης.
Σημειώθηκαν και κάποια μικροαπρόοπτα, αφ' ενός με τη διακοπή ρεύματος στη μικροφωνική από το παρακείμενο κατάστημα μετά την παρέλευση της πρώτης ώρας, αφ' ετέρου η "διασταύρωση" με συλλαλητήριο μερικών οπαδών της χ.α., χωρίς ωστόσο η μικροένταση να πάρει έκταση.

Η όλη παρέμβαση κράτησε περίπου δυο ώρες και στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία προς την Πλατεία Αλληλεγγύης (34ου Συντάγματος & Ευαγγελιστρίας), μέσω της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (αφετηρίες λεωφορείων), όπου συνεχίστηκε η εντυποδιανομή και η προπαγάνδιση με τη ντουντούκα.

Στην Πλατεία Αλληλεγγύης είχε στηθεί η καθιερωμένη Σαββατιάτικη συλλογική κουζίνα, στην οποία, φτάνοντας, πήραν μέρος και τα μέλη της Πρωτοβουλίας (παρεμπιπτόντως, γεια στα χέρια των συναγωνιστών που μαγείρεψαν!).

1 σχόλιο:

  1. Η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Ανέργων συμμετέχει στο συντονισμό που καλείται την Πέμπτη 3 Απρίλη στις 7 μμ, στην οδό Σολωμού 13, 4ος όροφος, στα Εξάρχεια, με θέμα την κλιμάκωση και το συντονισμό των διεκδικήσεων για ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή